Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă din doar 2 ingredinte – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 5 ouă mari (sau 6 ouă medii)
- 315 g ciocolată
Ingrediente necesare pentru topping (opțional):
- Zahăr pudră
- Înghețată/friscă
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 160C. Ungeți o formă de tort rotundă de 18 cm cu unt, căptușiți fundul cu hârtie de copt. Ungeți și hârtia de copt și lăsați deoparte.
Tocați ciocolata, puneți-o într-un bol rezistent la căldură. Așezați bolul pe bain-marie și topiți complet.
Luați bolul de pe foc și lăsați să se răcorească ușor.
Într-un bol separat, bateți albușurile de ou până când se formează vârfuri moi.
Adăugați gălbenușurile, unul câte unul, la ciocolată și amestecați până la omogenizare.
Încorporați 1/3 din albușurile de ou în amestecul de ciocolată, apoi, repetați de încă două ori.
Turnați compoziția în forma pregătită și coaceți timp de 30 de minute.
Lăsați să se răcească, presărați cu zahăr pudră și serviți.
Notă:
• Pentru o prăjitură mai aerată adăugați încă un albuș de ou.
• Dacă prăjitura este prea amară, puteți adăuga câteva linguri de zahăr alb/brun.
• Păstrați prăjitura la temperatura camerei până la 5 zile.
Savurați cu poftă! Poftă bună!