Rețetă explicată pas cu pas – Aluat dospit, ideal pentru orice produs de patiserie – Aluat fin și moale pentru pateuri, chifle, melcișori…
Ingrediente necesare:
- 350 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- 50 g drojdie proaspătă
- 100 g unt
- 700-750 g făină
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în laptele cald, adăugăm untul topit, zahărul, sarea, ouăle și omogenizăm. Treptat încorporăm și făină, frământând un aluat omogen și moale.
Acest aluat de poate păstra la frigider timp de 7 zile. În cazul în care îl folosim imediat după preparare, îl punem într-un loc cald până își dublează volumul.
După dospire îl putem folosi pentru o sumedenie de produse de patiserie.
Notă: înainte de a da preparatele la cuptor, trebuie lăsate la dospit. Dacă vrem să folosim acest aluat pentru produse dulci, mărim cantitatea de zahăr.
Savurați cu poftă! Poftă bună!