Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 albușuri
- 3 gălbenușuri
- 3 linguri zahăr
- Coaja rasă de la 1 portocală
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g brânză de vaci
- Coaja rasă de la 1 portocală
- 8 g zahăr vanilat
- 4 piersici
- 250 g brânză mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
Deasupra:
- 4 piersici
- 300 ml suc de piersici
- 20 g gelatină
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o spumă.
Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, după care și spuma tare de albușuri.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.
Pentru cremă, amestecăm foarte bine brânza cu zahărul vanilat, cu coaja de portocală și cu brânza mascarpone.
Adăugăm și bucățelele de piersici și amestecăm iar.
La final, încorporăm și frișca bătută, folosind o spatulă.
Peste blatul rece din tavă întindem crema iar peste cremă așezăm un strat de felii de piersici.
Dăm prăjitura la frigider pentru o oră.
Pregătim o gelatină folosind sucul de piersici și o turnăm peste cremă.
Când gelatina se întărește, putem servi prăjitura.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!