Timp de pregătire:
60 minute
Ingrediente necesare:
Folosim o formă de 18×27 cm
Pentru blat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 80 ml apă
- 100 g făină
- 100 g mac măcinat
- 6 g praf de copt
- 1 pliculeț zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 30 ml iaurt natural
- 10 ml lapte
- 60 g praf de budincă cu gust de vanilie
- 80 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 100 g unt
Pentru glazură:
- 90 g jeleu de fructe cu gust de portocale
- 30 ml apă
Mod de preparare:
Blatul de mac:
Ouăle se bat spumă cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm apa, apoi făina, macul și praful de copt.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem aluatul în ea. Coacem la 180 grade Celsius, aproximativ 20-25 minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este gata. Înlăturăm hârtia de copt și lăsăm blatul să se răcească.
Crema:
Amestecăm bine iaurtul cu lapte, zahăr, zahăr vanilat și fierbem până se îngroașă.
Fierbem și jeleul cu apa, amestecând încontinuu. Când începe să se răcească, turnăm peste cremă.
Păstrăm la frigider o oră, apoi se poate tăia.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Pentru o familie numeroasă, merită dublate cantitățile 🙂
Discussion about this post