Prăjitură “Fantezie cu mac și jeleu de portocale” – O combinație excelentă, extrem de delicioasă

Timp de pregătire:
60 minute

Ingrediente necesare:
Folosim o formă de 18×27 cm

Pentru blat:

2 ouă
100 g zahăr pudră
80 ml apă
100 g făină
100 g mac măcinat
6 g praf de copt
1 pliculeț zahăr vanilat

Pentru cremă:

30 ml iaurt natural
10 ml lapte
60 g praf de budincă cu gust de vanilie
80 g zahăr
1 pliculeț zahăr vanilat
100 g unt

Pentru glazură:

90 g jeleu de fructe cu gust de portocale
30 ml apă

Mod de preparare:

Blatul de mac:

Ouăle se bat spumă cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm apa, apoi făina, macul și praful de copt.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem aluatul în ea. Coacem la 180 grade Celsius, aproximativ 20-25 minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este gata. Înlăturăm hârtia de copt și lăsăm blatul să se răcească.

Crema:

Amestecăm bine iaurtul cu lapte, zahăr, zahăr vanilat și fierbem până se îngroașă.

Fierbem și jeleul cu apa, amestecând încontinuu. Când începe să se răcească, turnăm peste cremă.

Păstrăm la frigider o oră, apoi se poate tăia.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Pentru o familie numeroasă, merită dublate cantitățile 🙂