Ingrediente:
- 2 ouă
- 30 g zahăr
- 4 g zahăr vanilat
- 80 g mascarpone
- 2 linguri zahăr pudră
- 40 g făină
- 20 g amidon
- 1 lingură gem de caise
- 30 ml smântână
Mod de preparare:
1. Amestecăm făina cu amidonul. Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă, cu ajutorul unui mixer.
2. Amestecăm timp de 1 minut gălbenușurile cu zahăr și zahăr vanilat, folosind un tel. Cu grijă, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm, de jos în sus. Adăugăm făina cu amidonul și frământăm aluatul folosind o spatulă.
3. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o pungă de patiserie. Acoperim o tavă cu hârtie de copt. Formăm biscuiții în formă de cerculețe cu diametrul de 5 cm. Din această cantitate de aluat, formăm 15 biscuiți.
4. Coacem biscuiții în cuptor, timp de 10-15 minute, până se rumenesc. Procedăm la fel cu aluatul rămas. În final, trebuie să obținem 30 de biscuiți.
5. Tapetăm 15 biscuiții cu gemul fierbinte. Batem smântâna cu mascarpone și 2 linguri de zahăr pudră, timp de 2 minute.
6. Umplem o pungă de patiserie cu crema obținută și tapetăm biscuiții rămași. La final, unim cele 2 jumătăți de biscuițe și formăm sandwitch-uri.
Să îi savurați cu plăcere!
Discussion about this post