Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură la tavă cu mac – Prăjitură de casă cu mac, moale și pufoasă
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
- Zahăr vanilat
- 100 ml lapte
- 100 g semințe de mac
- 130 g ulei
- 150 g zahăr
- 150 g griș
- 150 g făină
Alte ingrediente necesare:
- 50 g zeamă de lămâie
- Coajă rasă de lămâie
- 100 g zahăr
- 400 ml apă
Mod de preparare:
Înmuiem macul în apă, stoarcem bine și punem într-un bol.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 20×30 cm. Setăm cuptorul la 170 de grade.
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare, zahăr vanilat și tos și mixăm timp de 5 minute. Mixând continuu la viteză mică, încorporăm uleiul.
Adăugăm grișul, macul, laptele și omogenizăm.
Încorporăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Lăsăm compoziția deoparte timp de 5 minute după care o turnăm în tava pregătită. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru sirop, punem apa, zahărul și zeama de lămâie pe foc. Amestecăm, aducem la fierbere și fierbem timp de 1-2 minute. Transferăm într-un bol.
După ce prăjitura se răcește, o înțepăm în mai multe locuri cu o scobitoare. Turnăm siropul deasupra și dăm prăjitura la frigider pentru 30 de minute sau 1 oră.
Scoatem din tavă, porționăm și decorăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!