kiloRețete
marți, mai 30, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Pandișpan japonez – Pandișpanul care se topește în gură – Fin și delicios, se prepară foarte ușor

Pandișpan japonez – Pandișpanul care se topește în gură – Fin și delicios, se prepară foarte ușor

Pandișpanul japonez este unul umed și fin ,cu un gust deosebit. Se prepară foarte ușor, trebuie doar să avem grijă ca temperatura să fie cea optimă…

Ingrediente necesare:

  • 110 g făină
  • 50 ml ulei
  • 80 ml lapte
  • 6 ouă
  • 90 g zahăr
  • un praf de sare
  • jumătate linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță zahăr vanilat

Mod de preparare:

Încălzim uleiul până devine aproape fierbinte, turnăm într-un bol.
Peste ulei cernem făina și amestecăm cele două ingrediente până la omogenizare, folosind o spatulă de silicon.

Aducem laptele la temperatura camerei, apoi turnăm în bolul cu făină și ulei și amestecăm iar până la omogenizare.
Adăugăm 5 gălbenușuri de ou și un ou întreg, amestecăm folosind un tel până la omogenizare.
Cele 5 albușuri le batem cu mixerul spumă tare, adăugând treptat sarea, zeama de lămâie, zahărul vanilat și zahărul. Batem timp de 5 minute.

Adăugăm, pentru început, 2-3 spatule de spumă de albuș în compoziția cu făină, amestecăm până la omogenizare, apoi transferăm tot înapoi în spuma de albușuri și amestecăm cu grijă, cu o spatulă.

Tapetăm o tavă de chec, sau una rotundă, cu hârtie de copt, transferăm aluatul în tavă, întindem uniform lovind tava de câteva ori de masă.
Așezăm apoi tava cu aluat într-o altă tavă cu apă caldă. Nivelul apei trebuie să fie de 2 cm.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 20 de minute, apoi reducem temperatura la 150 de grade Celsius și continuăm să coacem încă 50-60 de minute.
Oprim focul și lăsăm pandișpanul să se răcească lent în cuptor, timp de 15 minute, fără să deschidem ușa cuptorului.

Scoatem pandișpanul din cuptor și din tavă, îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm să se răcească complet.
După ce s-a răcit complet, putem servi!

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă
Fără categorie

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă

Next Post
Rețetă rapidă – Ficăței de pui pane – Fragezi și gustoși, delicați și aromați

Rețetă rapidă - Ficăței de pui pane - Fragezi și gustoși, delicați și aromați

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!
Fără categorie

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!

Caserolă cu carne tocată și sos bechamel – Doamne, Doamne, ce bunătate!
Aperitive

Caserolă cu carne tocată și sos bechamel – Doamne, Doamne, ce bunătate!

Tartă cu fructe și smântână – Rețeta pe care o fac până toamna târziu, cu fructe de sezon
Rețete

Tartă cu fructe și smântână – Rețeta pe care o fac până toamna târziu, cu fructe de sezon

Cornulețe de casă, cu unt și lapte – Nu am mâncat niciodată cornuri mai fragede și mai moi…
Fără categorie

Cornulețe de casă, cu unt și lapte – Nu am mâncat niciodată cornuri mai fragede și mai moi…

Mult mai gustoase decât vinetele congelate – Vinete la borcan pentru iarnă
Fără categorie

Mult mai gustoase decât vinetele congelate – Vinete la borcan pentru iarnă

Iată cum poți transforma un pui banal într-o masă extraordinară – Delicatesă cum poate nu ai încercat
Feluri principale

Iată cum poți transforma un pui banal într-o masă extraordinară – Delicatesă cum poate nu ai încercat

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate