Rețetă pas cu pas – Lava cake cu ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 55 g unt (pentru topirea ciocolatei)
- 55 g ciocolată 50%
- 1 ou întreg + 1 gălbenuș de ou
- 50 g zahăr pudră
- 25 g făină
- un cub de unt pentru ungerea formelor
- 1 linguriță cacao (10 g)
Pentru decor:
- fructe proaspete: zmeură, afine, orice găsești, + ceva frunză de mentă
Mod de preparare:
Într-o cratiță, topește untul și ciocolata. Lasă la răcit.
Într-un bol mare, mixează ouăle și zahărul pudră, până se deschid la culoare. Adaugă făina și amestecă cu o spatulă. Adaugă mixul de ciocolată și amestecă.
Unge bine formele de copt cu unt, pudrează cu cacao și umple-le cu compoziția pregătită.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, între 12 și 16 min, sau până când mijlocul lava cake-ului e mai închis la culoare decât marginile, și se mișcă precum o budincă. (noi am lăsat 16 min în total).
Scoate din cuptor și lasă 2 minute la răcit, după care răstoarnă lava cake-ul pe farfurie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!