Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – New York Rolls ( foietaj în formă de rulou umplut generos cu cremă și decorat cu glazură) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 6 bucăți:
- 120 g apă rece
- 1 linguriță drojdie instant
- 10 g zahăr tos
- 250 g făină
- 1/2 linguriță sare
- 180 g + 1 lingură unt
- 1 lingură sirop simplu de zahăr
- 180 g cremă de ciocolată (pentru umplutură)
- 60 g cremă de alune
- 2 linguri nuci zdrobite
Mod de preparare:
Toarnă apa într-un bol, adaugă drojdia, zahărul, sarea și 1 lingură de unt. Amestecă bine.
Adaugă și făina. Amestecă cu spatula după care frământă aluatul până devine omogen. Transferă-l pe suprafața de lucru și frământă-l pentru încă 10 minute aprox.
Înfășoară aluatul în folie de plastic și pune-l în frigider timp de 30 de minute.
Întinde aluatul într-un dreptunghi lung. Modelează untul într-un dreptunghi cu sucitorul. Asigură-te că untul are aceeași lățime ca aluatul și este 1/3 din lungimea acestuia.
Pune untul în mijlocul dreptunghiului și pliază aluatul peste acesta – marginile aluatului ar trebui să se întâlnească perfect deasupra untului. Sigilează marginile și întinde aluatul într-un dreptunghi lung de aproximativ 50 cm.
Pliază aluatul în interior luând 1/3 din aluat de pe o parte și 3/4 din aluat de pe cealaltă parte.
Întinde din nou într-un dreptunghi și pliază din nou aluatul. Repetă încă o dată. Înfășoară aluatul în folie de plastic și pune-l în frigider timp de 45 de minute.
Întinde aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 60 x 12 cm. Taie fâșii late de 2 cm și rulează 6 rulouri. Pune fiecare în câte un inel de patiserie (uns cu unt).
Acoperă partea de sus a inelelor de patiserie cu o foaie de hârtie de copt. Lasă rulourile să se odihnească timp de 1,5 ore la temperatura camerei.
Pune o altă tavă de copt deasupra (asigură-te că tava de copt are suficientă greutate).
Coace într-un cuptor preîncălzit la 210°C timp de aproximativ 35-45 de minute. Rulourile ar trebui să umple întregul inel de patiserie și să aibă o culoare maro auriu.
Scoate rulourile din cuptor și scoate inelele de patiserie. Unge partea de sus cu sirop simplu de zahăr și pune rulourile înapoi la cuptor pentru încă 2-3 minute până se caramelizază.
Lasă rulourile să se răcească complet, după care le poți umple cu crema preferată și le poți decora după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!