Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitura de casă Banoffee, cu banane și caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru bază:
- 200 g biscuiți digestivi
- 100 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 banane coapte, feliate
- 400 g dulce de leche
Ingrediente necesare pentru topping:
- 360 ml smântână pentru frișcă, rece
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- Fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175 grade C.
Zdrobiți biscuiții în firimituri fine, adăugați untul topit și amestecați până când se combină. Presați în partea de jos și pe părțile laterale ale unei forme de plăcintă/tartă de 23 cm. Coaceți timp de 5-7 minute, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.
Întindeți dulce de leche peste crustă și așezați deasupra feliile de banană în 1-2 straturi.
Într-un bol mare, puneți smântâna pentru frișcă rece, zahărul pudră și extractul de vanilie. Bateți până obțineți vârfuri medii.
Întindeți frișca bătută peste banane. Dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Înainte de servire, garnisiți cu fulgi de ciocolată.
Notă: Dacă nu aveți dulce de leche, îl puteți face acasă: puneți o cutie de lapte condensat îndulcit într-o oală cu apă clocotită, asigurându-vă că cutia este acoperită cu apă tot timpul, fierbeți timp de 2 ore, apoi lăsați să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!