Rețetă rapidă și gustoasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Langoși de casă (cu aluat ca pentru pâine) – Langoși rapizi și gustoși, buni de te lingi pe degete!
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 2 linguri sare
- 400-420 ml apă
- 30 g drojdie
- 1 L ulei, aproximativ, pentru prăjit
Mod de preparare:
Punem sarea, zahărul, drojdia și aproape toată cantitatea de făină într-un bol. Amestecăm, adăugând apa. Frământăm aluatul, adăugând apă până obținem un aluat moale, omogen și ușor lipicios.
Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, până își dublează volumul.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru unsă cu ulei. Frământăm un pic după care îl împărțim în bucăți pe care le rotunjim. Lăsăm biluțele de aluat deoparte, pe suprafața unsă cu ulei, acoperite cu un prosop curat de bucătărie, pentru 10-15 minute.
Ulterior, modelăm langoșii cu mâna, în formă rotundă, și îi prăjim în baie de ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem din ulei și le punem pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie.
Servim langoșii cu mujdei de usturoi, cașcaval ras și smântână.
Savurați cu poftă! Poftă bună!