Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă (Marmorată) – Rețetă rapidă și delicioasă, gata imediat – Se prepară din 3 ouă, 50g pudră de cacao, 225g unt, 130 ml lapte, 220g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 225 g unt
- 160 g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 270 g făină
- 1,5 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
- 130 ml lapte
- 50 g pudră de cacao
- 60 g zahăr
- 30 ml lapte
- 60 g apă
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem untul într-un vas. Adăugăm 160g zahăr și mixăm timp de câteva minute, până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm, pe rând, câte un ou și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și vanilia. Alternativ, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt și sarea și 130 ml lapte. Mixăm până la omogenizare după care împărțim aluatul în două.
Amestecăm o parte cu pudra de cacao, zahărul (60g), laptele (30 ml) și apa fierbinte.
Tapetăm o tavă de 26*27 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul simplu în ea. uniformizăm după care transferăm și aluatul cu cacao în tavă și îl uniformizăm. Trecem cu o lingură sau cu o spatulă prin cele două tipuri de aluat, creând astfel efectul marmorat. Uniformizăm frumos suprafața.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute. După coacere, scoatem prăjitura din tavă, îndepărtăm hârtia de copt și o lăsăm să se răcorească. O pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!