Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Clătite cu umplutură gustoasă de cartofi, ardei, ceapă verdeși cașcaval – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 100 de grame de cașcaval
- Ceapă verde
- Sare
- Piper negru
- Ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Ingrediente necesare pentru clătite:
- 2 ouă
- Sare
- 1/2 lingură zahăr
- 500 ml lapte
- 200 gr făină
- Ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Alte ingrediente necesare:
- 3 ouă
- Sare
- 3 linguri făină
- Pesmet
- Unt (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Curăță și fierbe cartofii în apă cu sare, după care zdrobește-i ca pentru piure.
Călește (în puțin ulei) ceapa tocată mărunt până devine translucidă. Adaugă și ardeiul tocat mărunt și călește totul împreună pentru câteva minute.
Transferă legumele din tigaie în bolul cu piureul de cartofi. Adaugă și 100 gr de cașcavalul ras, ceapa verde tocată mărunt, sare, piper și amestecă foarte bine.
Pentru aluatul de clătite, sparge ouăle într-un bol. Adaugă un praf de sare, zahăr și bate bine.
Încorporează jumătate din lapte, jumătate din făină după care laptele rămas, făina rămasă. La final încorporează și uleiul. Coace clătitele cum faci de obicei.
Umple clătitele cu umplutura pregătită.
Sparge 3 ouă într-un bol. Adaugă sare și bate bine, după care încorporează 3 linguri de făină. Trece fiecare clătită umplută prin aluat și prin pesmet.
Prăjește-le pe o tigaie cu puțin unt până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!