Timp de preparare: 60 minute

Nr. de porții: 4

Ingrediente

  • 550 gr făina + 30 gr dacă este cazul
  • 1 buc ou
  • 50 gr unt topit
  • 3 linguri zahăr
  • 7 gr drojdie uscată
  • 10 gr sare
  • 1 buc gălbenuș pentru uns
  • 150 ml apa călduță
  • 150 ml lapte călduț

Preparare

Făina trebuie cernută într-un bol. Drojdia se dizolvă în lapte călduț și se pune peste făină.

Amestecăm puțin și adăugăm restul ingredientelor. Se frământă foarte bine și punem aluatul într-un bol curat uns cu puțin ulei.

Se lasă la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul. Aluatul se răstoarnă pe blatul de lucru pe care îl ungem cu puțin ulei.

Se împarte în 4 bucăți. Formăm pâinici și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le lăsam 30 minute la dospit se crestează puțin și se ung cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte. Dacă doriți puteți să presărați semințe de mac sau susan.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres