Rețetă simplă și gustoasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Pâine de casă în vas yena, la cuptor – Pâine rapidă, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 1 lingură sare
- 300 ml apă caldă
- 20 g drojdie proaspătă
- 1 lingură zahăr
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în 200 ml apă caldă, împreună cu 1 lingură de zahăr. Lăsăm la loc cald pentru câteva minute, până drojdia se activează.
Cernem făina într-un bol, adăugăm amestecul de drojdie și începem să frământăm. Treptat adăugăm și apa rămasă, sarea și uleiul, frământând până obținem un aluat omogen.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, pentru 30 de minute.
După dospire, tragem ușor marginile aluatului spre interior, formând o bilă. Crestăm aluatul, îl ungem cu un pic de apă și îl transferăm într-un vas yena uns cu unt și tapetat cu făină. Acoperim cu capac și punem vasul în cuptorul rece.
Setăm cuptorul la 200 de grade. Din momentul în care cuptorul ajunge la temperatura setată, coacem pâinea timp de 15-20 de minute. Îndepărtăm capacul și mai coacem pâinea pentru încă 10-15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!