Ingrediente necesare :

1 conopidă
600 g cartofi
500 g carne tocată fară grăsime, de preferință vită
250 ml sos Hollandaise (cumpărat sau făcut in casă)
3 gălbenușuri
2 linguri muștar
250 ml smântână de gătit

 

Preparare:

Desfaceți buchețelele de conopidă nu prea mici, curățați cartofii de coajă și tăiați-i in cubulețe de cca 1 cm dupa care, fierbeți-le cca 8-10 minute in apă cu sare, strecurați si puneți-le intr-un vas pentru cuptor uns cu puțin unt sau ulei.

Condimentați carnea cu puțin cimbru, sare și piper apoi formați biluțe mici si prajiți-le într-o tigaie cu ulei după care asezați-le peste conopidă și cartofi.
Amestecați sosul Hollandaise cu gălbenușurile și muștarul, bateți smântâna si amestecați totul. Condimentați cu sare și piper si turnați peste legumele si carnea din vasul de copt.

Încălziți cuptorul la 180 de grade cu ventilație sau 200 grade normal si coaceți pentru 20-25 de minute.

 

Poftă bună!