Ingrediente :

 

400 g carne tocată sau mărunțită din cuțit, de vită sau amestec
2 roșii mari
2 cepe mari
70 g pastă de tomate
500 ml apă
Scorțișoară
Sare și piper
1 legătură mare de pătrunjel
3 cartofi mari

 

Preparare :

Prima dată, tăiați marunt ceapa și pătrunjelul și amestecați-le bine cu carnea apoi adaugati sare, piper și scorțișoară (atenție, nu mult, un varf de linguriță, pentru că are un gust si o aromă puternică).

Roșiile tăiate felii se pun într-un vas de pentru cuptor uns in prealabil cu unt sau ulei. A doua ceapă se taie peștișori si se așează peste feliile de roșii.
Din aluatul de carne se formeaza cu mâna unsă niste chiftele mari care se pun deasupra cepei si roșiilor din vas. Se dau la cuptor la 180 grade până este carnea gătită.

Cât timp se face carnea la cuptor, amestecați pasta de tomate cu 500 ml apă până formați un sos pe care il turnati peste legumele și carnea din cuptor, cand carnea este gatita.
Curățați cartofii, tăiați-i in rondele mai groase, apoi prăjiți-i scurt pe ambele părți.

Când sosul de tomate a scazut in vasul din cuptor, așezati feliile de cartofi sărați și piperați peste conținutul vasului si dați din nou la cuptor până ce cartofii capătă o culoare aurie.

Poftă bună!