Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pâine grecească cu brânză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 pachet drojdie uscată
- 5 linguri ulei de măsline
- 250 g brânză feta
- 600 g făină
- 1 cană apă
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 120 g brânză Kasseri
- puțin oregano (opțional)
Mod de preparare:
Amestecați făina, zahărul, sarea și drojdia uscată într-un bol. Adăugați apa și uleiul și frământați până obțineți un aluat lipicios. Lăsați aluatul acoperit într-un loc cald să crească până își dublează volumul.
Între timp, ungeți o tavă cu ulei de măsline. Apoi, sfărâmați brânza și încorporați 2/3 din cantitate în aluatul crescut.
Puneți aluatul pe tavă și întindeți-l. Ungeți cu 1 gălbenuș, presărați deasupra restul de brânză și oregano.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!