Covridog făcuți acasă (crenvurști în aluat) – Mult mai gustoși decât la covrigării, nici nu se compară

Timp de preparare: 55 minute

Nr. de porții: 24

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 3 buc ouă
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 100 gr unt
  • 200-220 ml lapte călduț
  • 24 buc crenvurști

Preparare

Drojdia se dizolvă în lapte călduț împreună cu zahăr. Într-un bol, se pune făina, se adaugă laptele cu drojdia. Se amestecă puțin, se adaugă ouăle, sarea, se frământă și la final se adaugă treptat untul topit răcit.

Aluatul se pune într-un loc călduț se lasă la dospit pentru aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.

Aluatul se răstoarnă pe blatul de lucru puțin uns cu ulei.

Se întinde aluatul de aproximativ 4mm. Cu ajutorul unei role de tăiat pizza, se taie fâșii de circa 1-5cm. Se ia câte un crenvurști și se învelesc în aluat. Fâșia se întinde puțin și astfel se și lipește de crenvurști. Straturile trebuie să fie puțin suprapuse.

După ce se pun toți crenvurștii, se mai lasă 30 minute după care se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte. Se pune mac și susan după preferință.

Se coc la 200 grade pentru 20-25 minute.

Se servesc atât calzi și cât și reci cu muștar și ketchup după gust. Vă doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres