Shakshuka – Mic dejun tradițional evreiesc – Ouă poșate în sos de roșii
Timp de preparare: 60 minute
Nr. de porții: 4
Ingrediente
- 3 buc cepe medii
- 3 căței usturoi
- 3 buc ardei grași colorați
- 4 buc roșii fără coajă
- 250 ml suc de roșii
- după gust sare
- după gust piper
- după gust oregano
- după gust cimbru
- după gust zahăr
- 4 buc ouă
- după necesitate ulei de floarea soarelui
Preparare
Ceapa se taie solzi. Ardeii se toacă mărunt. Usturoiul se pisează. Toate se pun într-o tigaie și se călesc în puțin ulei. După ce s-au călit, se adaugă roșiile tăiate mărunt și sucul de roșii. Se condimentează după gustul fiecăruia. Se lasă 20 minute la foc mediu.
Cu o lingură, se face câte o adâncitură și se sparg ouăle și se pun în acel gol.
Se pune capacul și se lasă cam 5-10 minute depinde cum doriți să serviți ouăle. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt la sfârșit dacă doriți.
Foarte ușor de făcut o mâncare extraordinară.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres