Shakshuka – Mic dejun tradițional evreiesc – Ouă poșate în sos de roșii

Timp de preparare: 60 minute

Nr. de porții: 4

Ingrediente

  • 3 buc cepe medii
  • 3 căței usturoi
  • 3 buc ardei grași colorați
  • 4 buc roșii fără coajă
  • 250 ml suc de roșii
  • după gust sare
  • după gust piper
  • după gust oregano
  • după gust cimbru
  • după gust zahăr
  • 4 buc ouă
  • după necesitate ulei de floarea soarelui

Preparare

Ceapa se taie solzi. Ardeii se toacă mărunt. Usturoiul se pisează. Toate se pun într-o tigaie și se călesc în puțin ulei. După ce s-au călit, se adaugă roșiile tăiate mărunt și sucul de roșii. Se condimentează după gustul fiecăruia. Se lasă 20 minute la foc mediu.

Cu o lingură, se face câte o adâncitură și se sparg ouăle și se pun în acel gol.

Se pune capacul și se lasă cam 5-10 minute depinde cum doriți să serviți ouăle. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt la sfârșit dacă doriți.

Foarte ușor de făcut o mâncare extraordinară.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres