Plăcinte la tigaie cu brânză sărată – Plăcinte de casă cu telemea – Rapide, gustoase și sățioase
Timp de preparare: 60 minute
Nr. de porții: 15-20
Ingrediente
- 500 gr făină
- 25 gr drojdie proaspătă
- 250 ml apa călduță
- 20 ml ulei
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- după necesitate brânză telemea
- 1 buc gălbenuș
Preparare
Drojdia se pune în apă călduță cu zahăr. Făină se cerne, se pune într-un bol, se adaugă drojdia, amestecăm bine, adăugăm sarea și frământăm adăugând treptat uleiul. Aluatul se lasă la loc călduț timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
Brânza se amesteca cu gălbenuș. Eu am folosit 500 gr telemea, 1 gălbenuș și 2 linguri smântână. Puteți să adăugați mărar și cozi de ceapă verde.
După ce a dospit aluatul, se pune ulei pe masa de lucru. Eu am împărțit aluatul în bucăți de 110-120 grame.
Se întinde bucata de aluat, punem brânză, se împătură bine pentru a nu ieși brânza la coacere.
Pregătim toate plăcintele și le mai lăsăm 10 minute pe masa de lucru.
Se coc în ulei încins dar focul să nu fie foarte tare pentru ca este posibil să se prăjească foarte tare pe exterior dar în interior să nu se coacă.
La noi în familie aceste plăcinte se fac foarte des. Sunt foarte gustoase.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres