Rețetă pas cu pas, în imagini – Cornulețe fragede cu rahat – Cornulețe de casă fragede și aromate

Timp de preparare: 45-60 minute

Nr. de porții: 70 bucăți

Ingrediente

  • 550 gr făină
  • 250 gr unt 80% sau 150 gr untură de porc
  • 2 buc gălbenușuri
  • 1 praf sare
  • 250 gr rahat
  • după necesitate zahăr vanilat pentru pudrat
  • 150 gr zahăr pudră

Preparare

Punem într-un castron făina și untul, amestecăm, adăugăm zahărul gălbenușurile și sarea. Amestecăm cu mâna foarte bine. Aluatul rezultat se pune într-o folie și se dă 1 oră la frigider.

Între timp pregătim rahatul. Se taie bucățele și se pune într-un bol.

Scoatem aluatul din frigider și se ia câte o bucată, se întinde, se taie, se pune rahat pe fiecare bucățică.

Se rulează fiecare în parte și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 200 de grade pentru 15-20 minute.

Aceste cornulețe sunt foarte fragede și se păstrează la fel și a două zi. Merita să le încercați. Vă doresc poftă bună!

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres