Rețetă pas cu pas, în imagini – Cornulețe fragede cu rahat – Cornulețe de casă fragede și aromate
Timp de preparare: 45-60 minute
Nr. de porții: 70 bucăți
Ingrediente
- 550 gr făină
- 250 gr unt 80% sau 150 gr untură de porc
- 2 buc gălbenușuri
- 1 praf sare
- 250 gr rahat
- după necesitate zahăr vanilat pentru pudrat
- 150 gr zahăr pudră
Preparare
Punem într-un castron făina și untul, amestecăm, adăugăm zahărul gălbenușurile și sarea. Amestecăm cu mâna foarte bine. Aluatul rezultat se pune într-o folie și se dă 1 oră la frigider.
Între timp pregătim rahatul. Se taie bucățele și se pune într-un bol.
Scoatem aluatul din frigider și se ia câte o bucată, se întinde, se taie, se pune rahat pe fiecare bucățică.
Se rulează fiecare în parte și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Aceste cornulețe sunt foarte fragede și se păstrează la fel și a două zi. Merita să le încercați. Vă doresc poftă bună!
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres