Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 250 ml apa călduță
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 linguriță sare

Preparare

Este necesar o mână sănătoasă de muncă sau un robot de bucătărie. Punem făină și drojdia, amestecăm puțin.

Adăugăm uleiul și apa, frământăm puțin, punem sare și frământăm până devine un aluatul pufos și nu se mai lipește de mâini.

Punem aluatul la loc călduț și lăsam să dospească până își dublează volumul. La mine timpul a fost cam 40 de minute.

După ce și-a dublat volumul nu rămâne decât să întinzi aluatul și să faci o pizza după gustul tău.

Astfel ai ocazia să îți prepari o pizza cum îți dorești. La mine copii doresc pizza doar cu șuncă și multe brânzeturi. Timp minim de preparare și un gust irezistibil.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres