kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Tort cu căpșuni și cremă de brânză – Rețetă delicioasă și aromată

Tort cu căpșuni și cremă de brânză – Rețetă delicioasă și aromată

Tort cu căpșuni și cremă de brânză – Rețetă delicioasă și aromată – Tortul copilăriei mele

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 150 g făină
  • 180 g zahăr
  • 30 g pudră de cacao
  • 6 ouă

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 350-400 ml apă
  • 100 g zahăr
  • Esență de rom

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 200 g cremă de brânză
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g zahăr
  • 400 g căpșuni
  • 1 plic gelatină foi ( 6 foi )

Mod de preparare:

Începem cu siropul: într-o cratiță cu fund dublu topim zahărul. Când începe să se caramelizeze, adăugăm apa și lăsăm pe foc până caramelul se topește de tot, apoi dăm deoparte. Când s-a răcorit un pic, adăugăm și esența de rom și amestecăm.

Blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un bol, mixăm ouăle aflate la temperatura camerei împreună cu zahărul, timp de 20 de minute sau până își dublează volumul inițial. Apoi adăugăm făina amestecată cu pudra de cacao și amestecăm cu o spatulă.

Turnăm amestecul astfel obținut într-o tavă ( 24cm ) tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 25-30 de minute. După ce este gata, lăsăm blatul să se răcească în cuptorul cu ușa întredeschisă.

Cremă: oprim câteva bucăți de căpșuni pentru decor, restul îi tocăm în cubulețe mici. Punem cubulețele de căpșuni și zahărul într-o oală, pe foc mic.

Când zahărul se topește ( fără să fierbem compoziția! ), luăm de pe foc, adăugăm foile de gelatină înmuiată și amestecăm până și acestea se topesc de tot. După aceea, adăugăm crema de brânză mixată în prealabil și amestecăm până la omogenizare.

Tăiem blatul rece pe trei nivele, apoi însiropăm bine fiecare blat rezultat.

La amestecul de fructe și brânză adăugăm și 200 ml de frișcă bătută și amestecăm ușor, cu o spatulă.

Pe un platou, așezăm inelul formei de copt, apoi așezăm în interiorul lui primul blat însiropat. Întindem uniform jumătate din cantitatea de creă peste primul blat, așezăm al doilea blat peste care întindem uniform cantitatea rămasă de cremă, apoi așezăm și ultimul blat.

Dăm tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore. Batem restul de frișcă, împreună cu zahărul și tăiem căpșunii puși deoparte în felii subțiri. Îndepărtăm inelul formei și decorăm tortul cu frișcă, căpșuni și pudră de cacao.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Claudia Mic și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitura Tosca – Prăjitură cu blat pufos de mac și cocos, cremă de vanilie, biscuiți însiropați și glazură de ciocolată
Dulciuri și prăjituri

Prăjitura Tosca – Prăjitură cu blat pufos de mac și cocos, cremă de vanilie, biscuiți însiropați și glazură de ciocolată

Prăjitură de casă cu mere – Prăjitură cu aluat fraged și umplutură aromată de mere
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură de casă cu mere – Prăjitură cu aluat fraged și umplutură aromată de mere

Prăjitură franțuzească – Prăjitură fină cu foi de cacao, cremă de vanilie, cremă de cocos și glazură de ciocolată
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură franțuzească – Prăjitură fină cu foi de cacao, cremă de vanilie, cremă de cocos și glazură de ciocolată

Prăjitură de casă cu brânză dulce și bezea – Prăjitură simplă și delicioasă
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură de casă cu brânză dulce și bezea – Prăjitură simplă și delicioasă

Prăjitură turnată cu brânză dulce și cireșe – O rețetă ușor de făcut, pe gustul tuturor
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură turnată cu brânză dulce și cireșe – O rețetă ușor de făcut, pe gustul tuturor

Prăjitură pufoasă de casă, cu brânză dulce și stafide – Rețetă ușoară, gata în 30 minute
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură pufoasă de casă, cu brânză dulce și stafide – Rețetă ușoară, gata în 30 minute

Next Post
Dovlecei în sos de vin și cimbru – Merge de minune cu chifteluțe din piept de pui

Dovlecei în sos de vin și cimbru - Merge de minune cu chifteluțe din piept de pui

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Plăcintă cu cartofi, șuncă și brânză – Plăcintă gustoasă la tigaie, gata în cel mult 20 minute
Aperitive

Plăcintă cu cartofi, șuncă și brânză – Plăcintă gustoasă la tigaie, gata în cel mult 20 minute

Rulouri de pui moi și suculente – Umplutură generoasă din ciuperci și cașcaval, în sos de smântână
Aperitive

Rulouri de pui moi și suculente – Umplutură generoasă din ciuperci și cașcaval, în sos de smântână

Cel mai delicios chec cu apă minerală – Nu aș mai schimba rețeta niciodată, așa de bun este
Fără categorie

Cel mai delicios chec cu apă minerală – Nu aș mai schimba rețeta niciodată, așa de bun este

Rețetă de post – Clătite fără lapte, fără ouă – Clătite de post marca Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Clătite fără lapte, fără ouă – Clătite de post marca Șef Paul Constantin

Ruladă festivă (cu cremă de brânză și somon afumat) – Rulada perfectă pentru mese festive
Fără categorie

Ruladă festivă (cu cremă de brânză și somon afumat) – Rulada perfectă pentru mese festive

Paste Carbonara – Aveți nevoie de 500g paste, 600 ml smântână, 400g bacon, 200g parmezan, 100 ml vin, usturoi și condimente
Fără categorie

Paste Carbonara – Aveți nevoie de 500g paste, 600 ml smântână, 400g bacon, 200g parmezan, 100 ml vin, usturoi și condimente

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate