Tort cu căpșuni și cremă de brânză – Rețetă delicioasă și aromată – Tortul copilăriei mele

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 150 g făină
  • 180 g zahăr
  • 30 g pudră de cacao
  • 6 ouă

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 350-400 ml apă
  • 100 g zahăr
  • Esență de rom

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 200 g cremă de brânză
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g zahăr
  • 400 g căpșuni
  • 1 plic gelatină foi ( 6 foi )

Mod de preparare:

Începem cu siropul: într-o cratiță cu fund dublu topim zahărul. Când începe să se caramelizeze, adăugăm apa și lăsăm pe foc până caramelul se topește de tot, apoi dăm deoparte. Când s-a răcorit un pic, adăugăm și esența de rom și amestecăm.

Blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un bol, mixăm ouăle aflate la temperatura camerei împreună cu zahărul, timp de 20 de minute sau până își dublează volumul inițial. Apoi adăugăm făina amestecată cu pudra de cacao și amestecăm cu o spatulă.

Turnăm amestecul astfel obținut într-o tavă ( 24cm ) tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 25-30 de minute. După ce este gata, lăsăm blatul să se răcească în cuptorul cu ușa întredeschisă.

Cremă: oprim câteva bucăți de căpșuni pentru decor, restul îi tocăm în cubulețe mici. Punem cubulețele de căpșuni și zahărul într-o oală, pe foc mic.

Când zahărul se topește ( fără să fierbem compoziția! ), luăm de pe foc, adăugăm foile de gelatină înmuiată și amestecăm până și acestea se topesc de tot. După aceea, adăugăm crema de brânză mixată în prealabil și amestecăm până la omogenizare.

Tăiem blatul rece pe trei nivele, apoi însiropăm bine fiecare blat rezultat.

La amestecul de fructe și brânză adăugăm și 200 ml de frișcă bătută și amestecăm ușor, cu o spatulă.

Pe un platou, așezăm inelul formei de copt, apoi așezăm în interiorul lui primul blat însiropat. Întindem uniform jumătate din cantitatea de creă peste primul blat, așezăm al doilea blat peste care întindem uniform cantitatea rămasă de cremă, apoi așezăm și ultimul blat.

Dăm tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore. Batem restul de frișcă, împreună cu zahărul și tăiem căpșunii puși deoparte în felii subțiri. Îndepărtăm inelul formei și decorăm tortul cu frișcă, căpșuni și pudră de cacao.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Claudia Mic și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.