Aceasta garnitura simpla merge de minune cu chiftelute din piept de pui
Ingrediente necesare:
- 1,7 kg dovlecei
- 50 g cașcaval ras fin
- 75 ml vin alb
- 75 g unt
- 100 ml smântână
- 1 lingură făină
- Cimbru, sare și piper
Mod de preparare:
Curățăm de coajă și de semințe dovleceii, apoi tăiem în bețigașe lungi de 5 cm.
Înăbușim dovleceii în unt fierbinte, apoi îi scoatem într-un vas.
Adăugăm făina dizolvată cu 25 ml de apă rece în untul rămas, punem și sare, piper și cimbru și fierbem sosul până se îngroașă, după care adăugăm și smântâna și amestecăm iar.
Turnăm acest sos peste dovleceii din vas și punem deasupra cașcavalul ras.
Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Claudia Mic și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.
Discussion about this post