kiloRețete
sâmbătă, septembrie 23, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețeta corectă – Prăjitura Doboş – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă

Rețeta corectă – Prăjitura Doboş – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă

Ingrediente pentru blaturi ( pentru 6 foi ): 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, o fiolă esentă de vanilie sau un plic zahăr vanilat, un praf de sare, 2-3 lingurite de cacao( puteti face foile si simple fără cacao), un pliculet praf de copt.

Ingrediente pentru cremă: 250gr unt, 2-3 linguri de lapte fierbinte, 200gr de ciocolată albă de menaj , 150gr de zahăr, 5 gălbenusuri, 2 fiole esente de rom, optional puteti pune si cacao

Mod de preparare: 

Prepararea foilor. Se freacă spumă gălbenusurile cu zahărul pană se fac asemănătoare unei creme groase si isi dublează volumul. Albusurile se mixează spumă tare cu un praf de sare pană devin spumoase si tari ca o bezea.

Se toarnă albusurile peste gălbenusuri si se amestecă bine. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, esenta de vanilie si se amestecă bine folosind o spatulă de lemn.

Se toarnă foile una cate una in strat subtire in tava tapetată cu hartie de copt si se coc circa 15-20 de minute fiecare. Foile coapte se asează cu tot cu hartia de copt una peste alta. Dacă doriti o variantă mai rapidă puteti folosi foile de pandispan, pe care le găsiti in orice alimentara si sunt absolut delicioase.

Prepararea cremei.

Se mixează untul spumă, impreună cu laptele fierbinte, pentru ca iese foarte cremos. Separat se frecă gălbenusurile cu o parte din zahăr, pană zahărul este complet topit. Ouăle batute, restul de zahar şi vanilia se pun pe foc mic si se amesteca continuu până se îngroaşă…

Peste crema de unt se adaugă cea de gălbenusuri si se amestecă bine. Se topeste la bain marie ciocolata si se lasă să se răceasca la temperatura camerei. Se toarnă ciocolata la temperatura camerei peste crema de unt, se mixează circa 2-3 minute. Iese o cremă foarte moale la inceput, dar devine omogenă pe masură ce ciocolata se intăreste.

Asamblarea prăjiturii.

Se pune pe o tavă lată prima foaie si se unge cu crema de ciocolată, apoi se asează o altă foaie peste, presand bine cu varful degetelor, iarasi crema si tot asa pană se termină foile si crema. Puteti face si un dobos cu 12 foi, doar ca este putin mai migalos.

Peste ultima foaie se intinde o glazură de zahăr, de caramel sau de ciocolată după dorinta fiecăruia. Se tine la rece 2-3 ore inainte de a fi consumată.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi
Rețete

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente
Rețete

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival
Rețete

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!
Rețete

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă
Rețete

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon
Rețete

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon

Next Post
Rețetă rapidă, gata în 15 minute – Prăjitură din pișcoturi și cremă delicioasă cu mascarpone

Rețetă rapidă, gata în 15 minute - Prăjitură din pișcoturi și cremă delicioasă cu mascarpone

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Clătite cu mac și coajă rasă de lămâie – Sunt delicioase și simple, fără dulceață sau Nutella
Fără categorie

Clătite cu mac și coajă rasă de lămâie – Sunt delicioase și simple, fără dulceață sau Nutella

Pandișpan pufos și moale – Rețetă simplă, din 4 ouă, zahăr, făină și zahăr vanilat
Fără categorie

Pandișpan pufos și moale – Rețetă simplă, din 4 ouă, zahăr, făină și zahăr vanilat

Rulouri de casă cu cremă de vanilie – Fragede, cremoase și delicioase – Rețetă de nota 10
Fără categorie

Rulouri de casă cu cremă de vanilie – Fragede, cremoase și delicioase – Rețetă de nota 10

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură rapidă și aromată, bogată în ciocolată
Fără categorie

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitură rapidă și aromată, bogată în ciocolată

Prăjitură fără coacere, cu lapte și biscuiți – Aveti nevoie de 600g biscuiti, 20g unt, 500 ml lapte, 3 linguri făină și…
Fără categorie

Prăjitură fără coacere, cu lapte și biscuiți – Aveti nevoie de 600g biscuiti, 20g unt, 500 ml lapte, 3 linguri făină și…

Ișler – Bănuți din aluat crocant cu nucă, gem de caise și glazură de ciocolată
Dulciuri și prăjituri

Ișler – Bănuți din aluat crocant cu nucă, gem de caise și glazură de ciocolată

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate