Acești biscuiți îmi aduc aminte de copilărie. Ne făcea mama și țin minte că o ajutam. Avea o formă care o punea la mașina de tocat carne…

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr pudră
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 buc ouă
  • după necesitate coaja rasă de la o lămâie
  • 1 fiolă esență de vanilie sau rom de care doriți

Preparare

Pentru început, mixăm untul cu zahărul, adăugăm ouăle, esența, coajă de lămâie amestecăm bine.

La final, punem făină în care am adăugat praful de copt.

Va deveni un aluat fin și ușor de modelat. Se formează o bilă.

Aluatul se pune în presă sau în aparat de spritat biscuiți.

Se formează biscuiții, se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 180 grade C pentru 15 minute.

Se pudrează cu zahăr pudră când sunt încă calzi.

Sunt foarte fragezi chiar și după 2-3 zile. La mine s-au dus ca pâinea caldă.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres