Acestă ciorbă de fasole îmi aduce mereu aminte de bunica… Ne făcea o ciorba super gustoasă cu fasole pestriță și mergea de minune cu o pâine caldă făcută în cuptor.

Ingrediente

  • 400 gr fasole
  • 300 gr afumătura ciolan sau costiță
  • 400 ml suc de roșii
  • 1 buc ardei
  • 2 buc morcovi
  • 150 gr țelină
  • după gust sare și piper

Preparare

Pentru început, se alege fasolea, apoi se pune în apă călduță de seara până dimineața. Dimineața se scoate fasolea din apă și se fierbe în apă clocotită. Se schimbă apa de 2 ori pentru a elimina toxinele.

Separat, se pune ardeiul, morcovii, țelina curățate și tăiate cubulețe în puțin ulei, se călesc puțin, se adaugă afumătura și 3 litri de apă și se fierbe la foc potrivit.

Când afumătura este fiartă, se scoate, se taie cubulețe și se pune din nou în oală, unde adăugăm și fasolea, sucul de roșii și condimentăm cu sare și piper după gust. Se lasă să mai fiarbă cam 15-20 minute la foc mic.

Simplu și rapid, se pregătește și ciorba de fasole foarte gustoasă. La noi se servește cu ceapă verde și ceapa roșie tocate mărunt, se pune puțină sare puțin ulei și oțet după preferință.

Se amestecă toate ingredientele foarte bine. Este foarte ușor de preparat și merge de minune cu ciorba de fasole.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres