Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifle de casă moi și pufoase, din cartofi dulci – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 250 g cartofi dulci
- 250 ml lapte semidegresat
- 10 g drojdie
- 1 ou
- 10 g sare
- 20 g zahăr
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 500 g făină
- 25 ml ulei de floarea-soarelui
Alte ingrediente necesare:
- lapte
- semințe de susan
Mod de preparare:
Curăță cartofii dulci și fierbe-i până pot fi străpunși cu furculița. Scurge apa și pisează într-un bol adânc; adaugă laptele călduț peste cartofii pisați.
Adaugă drojdia, oul, sarea, zahărul, uleiul de floarea-soarelui și făina. Frământă totul timp de aproximativ 15 minute. Aluatul este destul de lipicios, așa că adaugă 25 ml de ulei de floarea-soarelui la final. Acoperă și lasă să crească timp de o oră într-un loc cald.
Împarte aluatul în 16 bucăți și formează o biluțe.
Unge chiflele cu lapte și presară semințe de susan deasupra. Lasă să crească timp de aproximativ 30 de minute într-un loc cald.
Pune-le într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute. Acoperă imediat chiflele cu un prosop de bucătărie când le scoți din cuptor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!