Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Covrigi turcești crocanți la exterior și foarte moi la interior – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 7 g drojdie instant
- 25 g zahăr
- 8 g sare
- 50 g iaurt
- 65 ml ulei de floarea soarelui
- 250 ml apă
- 10 ml ulei de floarea soarelui
- semințe de susan
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 75 g sirop de struguri
- 75 g apă
Mod de preparare:
Pune făina într-un bol adânc și adaugă drojdia, zahărul și sarea. Fă o adâncitură în mijloc și adaugă iaurtul, uleiul (65 ml) și apa. Frământă aproximativ 10-15 minute până obții un aluat omogen.
Pune cele 10 ml de ulei de floarea soarelui într-un bol și adaugă aluatul. Frământă-l din nou timp de un minut. Acoperă și lasă aluatul să crească într-un loc călduros timp de o oră sau până când și-a dublat volumul.
Pune siropul de struguri și apa într-un bol adânc și amestecă până se combină.
Pune aluatul pe o suprafață de lucru unsă cu ulei. Împarte aluatul în 20 de bucăți (40-43 g) și formează biluțe.
Presară puțină făină pe suprafața de lucru și pune două biluțe pe ea. Întinde-le într-un șnur lung. Lipește bine 2 capete, împletește și formează un covrig.
Înmoaie covrigul în amestecul de struguri după care pune-l imediat în bolul cu semințele de susan.
Pune covrigii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lasă la dospit 30 minute după care dă tava oa cuptorul preîncălzit la 200 ℃ pentru aproximativ 15-20 de minute.
După coacere, acoperă imediat covrigii cu un prosop de bucătărie ca să nu se întărească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!