Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Fursecuri fragede, moi și sfărâmicioase (cu gem) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 230 g unt moale
- 85 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/4 linguriță sare
- 1 gălbenuș de ou
- 280 g făină
- Gemul tău preferat
Mod de preparare:
Tapetează două tăvi de copt cu hârtie de copt și lasă-le deoparte. Preîncălzește cuptorul la 170°C.
Într-un bol mare, freacă untul cu zahărul pudră până devine neted și cremos.
Adaugă gălbenușul de ou, extractul de vanilie și amestecă până se combină. Adaugă făina, sarea și amestecă până se încorporează și se formează un aluat.
Ia câte 1 lingură de aluat și modelează biluțe. Așază bilele pe tăvile pregătite. Aplatizează ușor și fă câte o adâncitură cu degetul mare sau cu dosul unei linguri în fiecare biluță.
La acest stadiu, dacă aluatul este prea moale, dă tăvile la frigider pentru 30 de minute. Apoi, umple fiecare fursec cu gem.
Coace timp de 12-15 minute, fursecurile ar trebui să fie încă albe, dar ușor aurii la fund. Pudrează cu zahăr pudră (opțional) și lasă să se răcească pe un grătar.
Savurați cu poftă! Poftă bună!