Plăcinte cu brânză din foi de casă – Foarte aromate și foarte fragede, niciodată nu rămân în plus – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 200 ml apă călduță
- 4 linguri untură
- 500 g făina
- 1 kg telemea
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- stafide
- esență de vanilie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Pentru început, turnăm apa într-un bol. Adăugăm untura, făina și amestecăm bine.
2. Împărțim aluatul în 5-6 bucăți egale, pe care le întindem în foi subțiri.
3. Într-un bol, dăm telemeaua prin răzătoare. Adăugăm zahărul, esența, ouăle, stafidele și amestecăm bine. Repartizăm unfiform umplutura pe foile de aluat.
4. Formăm plăcințelele și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 e grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post