Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu cremă de vanilie și cremă de castane – Prăjitură cremoasă și delicioasă, cu blat din albușuri și nucă

Ingrediente necesare pentru blat (folosim o tavă de 25*35 cm):

  • 6 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 150 g nucă măcinată
  • 50 g făină
  • 12 g praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 70 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 15 g gelatină pudră
  • 6 linguri apă, aproximativ
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 g piure de castane

Mod de preparare:

Tapetăm tava cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade, încălzire sus-jos.

Pentru blat, mixăm albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugând treptat și zahărul, mixăm până obținem o compoziție spumoasă și lucioasă.

Adăugăm nuca, făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm ușor, folosind o spatulă. Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul timp de 15 minute.

Pentru cremă, punem gelatina într-un bol mic, adăugăm apa și lăsăm gelatina să se umfle.

Într-un bol, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm laptele și omogenizăm. Punem compoziția pe foc și, amestecând continuu, fierbem.

Topim gelatina în cuptorul cu microunde, fără să o fierbem. O adăugăm în crema fierbinte și omogenizăm foarte bine. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

Începem să mixăm frișca lichidă. Când e aproape gata, adăugăm în ea crema de vanilie și mixăm până obținem o spumă tare. Împărțim crema astfel obținută în două părți inegale.

La cantitatea mai mică de cremă adăugăm piureul de castane și omogenizăm bine.

Asamblare: blat, cremă cu castane, cremă cu vanilie. Punem prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.

A doua zi, decorăm, porționăm și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!