Un desert cremos și răcoritor care se prepară simplu și rapid – Cremșnit cu fructe
Ingrediente necesare:
- 200 ml apă
- Un praf de sare
- 125 g unt
- 1 cană făină (200ml)
- 5 ouă
Ingrediente necesare pentru crema 1:
- 1 L lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 cană zahăr tos (200 ml)
- 250 g unt
Ingrediente necesare pentru crema 2:
- 500 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- Căpșuni, zmeură, afine
- Zahăr după gust
- Amidon de porumb
Mod de preparare:
Pentru blat, fierbem apa împreună cu sarea și cu untul. Amestecând continuu, încorporăm făina.
Amestecăm până aluatul începe să se desprindă de pe marginile cratiței.
Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească un pic, după care încorporăm ouăle treptat, amestecând până la omogenizare după fiecare.
Împărțim în două părți egale și transferăm pe 2 tăvi tapetată cu hârtii de copt. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coacem foile timp de 15 minute.
Pentru crema 1, topim zahărul în lapte, adăugăm praful de budincă și amestecăm foarte bine. Fierbem până budinca se îngroașă după care o lăsăm să se răcească un pic.
După ce s-a răcit un pic, încorporăm în budincă untul, amestecând până la omogenizare. Transferăm crema peste prima foaie coaptă.
Punem fructele într-o cratiță, împreună cu zahăr și punem la fiert. Adăugăm și amidonul și aducem amestecul la punctul de fierbere. Lăsăm să se răcească după care transferăm peste stratul de cremă.
Mixăm spumă frișca lichidă și o întindem peste stratul de fructe. Acoperim totul cu foaia rămasă și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!