Veți fi surprinși de cât de gustoase pot fi aceste prăjiturele…

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 pahar zahăr
  • 100 grame unt
  • 5 linguri smântână
  • 2 pahare făină
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 2 lingurițe praf de copt
  • forme specifice pentru brioșe

Mod de preparare:

Într-un bol adânc, amestecați zahărul simplu și cel vanilat. Adăugați și ouăle și bateți bine compoziția cu ajutorul unui mixer, până la dizolvarea completă a zahărului. Continuând să amestecați, adăugați untul moale și smântâna…

Cerneți făina amestecată cu praful de copt și adăugați-o treptat în amestecul cu ouă… Omogenizați bine compoziția.
În final, ar trebui să obțineți un aluat asemănător ca și consistență cu smântâna…

Turnați aluatul în formele pentru brioșe, aproximativ două treimi (2/3) din volumul total al formei.
Coaceți timp de 20-25 minute, la temperatura de 200 grade Celsius. Verificați gradul de pregătire cu o scobitoare.

La final, aranjați brioșele pe un platou frumos și decorați-le cu zahăr pudră.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!