Tort savuros pentru iubitorii de mere – Se prepară din 6 ouă, 7 mere, 250g zahăr, 100g unt, 7 linguri făină și…

Ingrediente necesare:

  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 7 linguri făină
  • 7 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 6 ouă
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură pesmet
  • 7 mere mari
  • 6 linguri apă
  • Dulceață
  • Frișcă

Mod de preparare:

Într-un vas de 3 L punem 100 g unt tăiat felii, 250 g zahăr și pesmetul. Întindem uniform pe fundul vasului.

Spălăm merele, scoatem sâmburii și le umplem cu dulceață. Așezăm merele umplute în vasul pregătit. Le punem de jur împrejur și punem unul în mijloc. Punem vasul la cuptor până zahărul și untul se topesc. Între timp, pregătim aluatul pentru blat.

Mixăm gălbenușurile împreună cu 7 linguri de zahăr după care încorporăm treptat 3 linguri de apă. Adăugăm făina și omogenizăm. Mixăm spumă albușurile, adăugând treptat și 3 linguri de apă. Încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri.

Scoatem vasul din cuptor, lăsăm merele să se răcească un pic după care turnăm compoziția peste ele și dăm vasul înapoi la cuptor. Coacem la foc mic până blatul trece testul cu scobitoarea.

După coacere, scoatem vasul din cuptor. Opțional, putem stropi tortul cu un pic de suc de mere. Așteptăm câteva minute să se răcorească un pic după care îl răsturnăm pe un platou. Lăsăm tortul să se răcească complet după care decorăm cu frișcă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!