kiloRețete
miercuri, septembrie 20, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă fraged și aromat – Tort cu merișoare și cremă de smântână

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă fraged și aromat – Tort cu merișoare și cremă de smântână

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort cu merișoare și cremă delicată – Tort de casă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 1 praf de sare
  • Vanilie
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 20 g zeamă de lămâie
  • Coajă de lămâie
  • 30 g ulei
  • 170 g făină
  • 180 g zahăr

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 12 g gelatină și 80 g apă
  • 450 g merișoare și zahăr

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 60 g zeamă de lămâie
  • 300 g lapte condensat
  • 700 g smântână
  • Vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm un praf de sare și mixăm timp de 30 secunde. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm timp de 7-8 minute. Adăugăm coaja rasă se lămâie și mixăm timp de 10 secunde.

Încorporăm treptat și făina cernută împreună cu praful de copt. încorporăm și uleiul și zeama de lămâie. Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

După coacere, lăsăm blatul să se răcorească timp de 10-15 minute după care îl răsturnăm pe un grătar. Îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm să se răcească. După ce se răcește, învelim blatul în folie și îl dăm la frigider pentru câteva ore.

Pentru umplutură, mixăm merișoarele cu blenderul până obținem o pastă după care adăugăm zahărul și amestecăm. Amestecăm gelatina cu apa și o lăsăm să se umfle.

Încălzim gelatina cât să se lichefieze, având grijă să nu o fierbem. Adăugăm câteva linguri din compoziția de merișoare, omogenizăm și turnăm totul înapoi. Amestecăm bine.

Pentru cremă, punem smântâna într-un bol. Adăugăm un pic de zahăr vanilat, laptele condensat și mixăm timp de 4 minute. Adăugăm și zeama de lămâie și mixăm.

Uniformizăm suprafața blatului și tăiem în 4. Punem un blat în tavă. Întindem un strat de cremă peste care punem umplutura de merișoare cu ajutorul unui poș.

Acoperim cu al doilea blat, punem crema, umplutura și acoperim cu al treilea blat. Punem un strat de cremă, umplutură și acoperim cu al patrulea blat.

Acoperim blatul cu cremă și dăm tortul la frigider peste noapte.

A doua zi acoperim suprafața tortului cu crema rămasă și decorăm cu umplutura rămasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Tiramisu de casă – Rețetă simplă și rapidă – Prăjitură fină și delicată, cremoasă și delicioasă

Tiramisu de casă - Rețetă simplă și rapidă - Prăjitură fină și delicată, cremoasă și delicioasă

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă rapidă și tare gustoasă – Se prepară din 200 ml chefir, 400g varză, 1 ceapă, 1 ou, făină și condimente
Rețete

Rețetă rapidă și tare gustoasă – Se prepară din 200 ml chefir, 400g varză, 1 ceapă, 1 ou, făină și condimente

Fără categorie

Prăjitură cu cremă de vanilie și cocos, în foi cu cacao – Cea mai bună prăjitură, am salvat rețeta pentru Sărbători

Pentru prânz sau pentru cină? Alegeți această rețetă delicioasă de Frittata cu cartofi
Aperitive

Pentru prânz sau pentru cină? Alegeți această rețetă delicioasă de Frittata cu cartofi

Desert rapid cu biscuiți, pișcoturi, banane și cremă de vanilie – Se prepară din 200g biscuiti, 6 banane, 200 ml frișcă lichidă și…
Fără categorie

Desert rapid cu biscuiți, pișcoturi, banane și cremă de vanilie – Se prepară din 200g biscuiti, 6 banane, 200 ml frișcă lichidă și…

Roșii umplute cu orez, la cuptor – Se prepară din 150g orez, 7 roșii, 2 cepe și…
Fără categorie

Roșii umplute cu orez, la cuptor – Se prepară din 150g orez, 7 roșii, 2 cepe și…

Piure de mazăre galbenă, cu smântână – Îl putem servi cu tocăniță, cărniță sau ouă ochiuri
Fără categorie

Piure de mazăre galbenă, cu smântână – Îl putem servi cu tocăniță, cărniță sau ouă ochiuri

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate