Ingrediente:

  • 1 ou
  • 500 ml chefir
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 2-3 pahare făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • ulei

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm chefirul (la temperatura camerei). Adăugăm oul, sarea, zahărul și amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm făina, bicarbonatul de sodiu și amestecăm bine. De regulă, bicarbonatul se amestecă cu chefirul, dar în acest caz îl amestecăm cu făina…

3. Lăsăm aluatul la temperatura camerei aprox. 30 de minute. Când apar bule la suprafața aluatului, atunci putem prăji oladiile…

4. Turnăm un polonic de aluat într-o tigaie încinsă cu ulei. Coacem, pe foc mic, pe ambele părți, până se rumenește frumos. Oladiile se întorc când apar bule la suprafață. Procedăm la fel cu alautul rămas.

5. Servim cu smâtână sau dulceață.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!