Rețetă cu imagini, pas cu pas – Rețetă gustoasă și savuroasă – Piept de pui cu portocale, miere și ghimbir

Ingrediente necesare:

  • 290 g piept de pui
  • 1 linguri usturoi pisat
  • 2 linguri zeamă de portocală
  • 1 linguriță sare
  • Jumătate linguriță piper

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 50 g făină de orez
  • 25 g amidon
  • 25 g făină
  • 90 ml apă

Ingrediente necesare pentru sos:

  • Jumătate linguriță pudră de ghimbir
  • 1 linguriță boia iute
  • 50 g zahăr brun
  • 1 lingură miere
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 2 linguri sos de soia
  • 4 linguri oțet

Alte ingrediente necesare:

  • 1,5 linguri amidon
  • 2 linguri apă

Mod de preparare:

Punem bucățelele de carne într-un bol. Adăugăm usturoiul pisat, sarea, zeama de lămâie, piperul și amestecăm foarte bine. Acoperim bolul cu capac și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Pentru aluat, amestecăm făina de orez cu făina simplă, amidonul și apa. Ne asigurăm că nu rămân cocoloașe după care adăugăm carnea și amestecăm bine.

Într-un alt bol amestecăm pudra de ghimbir cu boiaua, sosul de soia, oțetul, mierea, zahărul și zeama de lămâie. Separat, amestecăm amidonul cu apa.

Prăjim bucățelele de carne în baie de ulei încins după care le transferăm pe un grătar și le lăsăm 5 minute. Ulterior, le mai prăjim încă o dată în ulei încins până capătă o culoare frumoasă. Le scoatem pe un grătar.

Punem sosul de portocale într-o tigaie și după ce dă în clocot îl fierbem timp de 1 minut, la foc mic. Adăugăm amestecul de apă și amidon și amestecăm bine. După ce sosul se îngroașă, adăugăm bucățelele de carne și amestecăm bine.

Savurați cu poftă! Poftă bună!