Ingrediente:

  • 150 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță oțet
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 100 ml apă minerală
  • 500 g făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg mere
  • 200 g zahăr
  • zahăr pudră
  • scorțișoară

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele pentru aluat. Amestecăm bine, cu ajutorul unui mixer, până la omogenizare.

2. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

3. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm merele și le spălăm. Le dăm prin răzătoarea mare le așezăm într-un bol. Adăugăm scorțișoara, zahărul vanilat și punem la amestecul la călit câteva minute.

4. Turnăm umplutura pe foaia de aluat. Pe deasupra, așezăm a 2-a foaie de aluat și coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 35 de minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!