Acest fel de mâncare și modul de preparare l-am învățat de la o doamnă care făcea o mâncare mai tradițională să spun mai cum ne făcea bunica. De atunci doar așa pregătesc acest fel de mâncare. Când am mâncat prima dată acesta tocăniță i-am și spus doamnei va rog frumos să îmi spuneți cum ați făcut. A zis draga mea eu le pun totul în oală pun capacul și gata…

Ingrediente

  • 2 buc cepe potrivite
  • 1 buc ardei gras roșu
  • 8 buc cartofi potriviți
  • 2 bucăți cabanos
  • 150 ml suc de roșii sau 2-3 linguri de pastă de roșii
  • după gust sare și piper
  • după necesitate pătrunjel verde tocat mărunt

Preparare

Cartofii se curăță și se taie cuburi mai mari. Într-o oală se pune puțin ulei la încins, după care punem ceapa și ardeiul tăiați mărunt.

Lăsăm să se călească puțin, adăugăm cabanosul tăiat, amestecăm puțin și lăsam 2-3 minute pe foc mic.

Cartofii curățați, tăiați și spălați se pun peste cabanos, adăugăm sucul sau pasta de roșii sare și piper după gust și apă cât să acoperim totul.

Se pune capacul și se lasă la foc mic până sunt fierți cartofii.

La mine a durat cam 25-30 minute. La sfârșit adăugați pătrunjel verde tocat mărunt dacă doriți. Am servit cu castraveți murați..

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres