Rețetă explicată pas cu pas, în imagini – Plăcinte la tigaie cu brânză sărată

Timp de preparare: 30 minute

Nr. de porții: 16 plăcinte

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 600 lapte sau 300 lapte și 300 apă
  • 10 gr drojdie uscată
  • 2 buc ouă
  • 1 praf sare
  • 6 linguri ulei

Pentru umplutura cu brânză

  • 500 gr brânză sărată
  • după necesitate griș fiert jumătate din cantitatea de brânză
  • după necesitate smântână sau iaurt până obținem o pastă

Pentru umplutura de varză

  • 800 gr varză dulce tocată
  • după gust sare
  • după gust piper

Preparare

Făina se cerne într-un vas sau în vasul malaxorului. Laptele se încălzește și se pune drojdia uscată amestecăm puțin și se lasă cam 5 minute. Peste făină se pun ouăle amestecăm, adăugăm laptele uleiul și sarea.

Se frământă un aluat până se desprinde de pe pereții vasului și este ferm și pufos.

Se pune pe masa de lucru. Se unge vasul în care am frământat puțin ulei și se pune aluatul să stea la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul.

Pregătim între timp umplutura. Varza tocată se pune într-o tigaie cu puțin ulei se condimentează și se călește aproximativ 30 minute. Grișul se fierbe în apa fără sare, se amesteca cu brânza și smântâna pună obținem o pastă.

După ce a dospit, se pune aluatul pe masa de lucru cu puțin ulei.

Se face un sul și se rup bucăți de 110-120 grame.

Umplutura se pregătește și se pune lângă blatul de lucru.

Mie mi-a ieșit 16 biluțe.

Se ia câte o bilă se întinde se pune umplutura. Nu este necesar sucitor doar dacă doriți.

Începem să formam plăcinta.

După ce am format plăcinta se întinde ușor cu palmele.

Pregătim plăcintele și se mai lasă 10 minute pe masa de lucru. Între timp, se pune o tigaie la foc și se unge cu puțin ulei. Aceste plăcinte nu se fac în baie de ulei.

Punem plăcintele în tigaie aproximativ 1-2 pe fiecare parte.

Va spun sincer ca sunt foarte gustoase. Plăcinte ca la bunica.

Îmi aduc aminte de copilărie și când ne făcea bunica pe lespede.

Preferatele mele sunt cele cu varză. Merită să încercați această rețetă. Vă doresc multă sănătate.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres