Timp de preparare: 60 minute

Nr. de porții: 1 pâine

Ingrediente

  • 1 kg făină cernută
  • 10 gr drojdie uscată
  • 650-680 ml apa călduță
  • 20 gr sare
  • 40 ml ulei floarea soarelui sau de măsline

Preparare

Pentru început, punem făina cernută într-un bol sau în vasul mixerului de bucătărie. Drojdia se pune în apă călduță se amestecă puțin și se adaugă peste făină.

Frământăm puțin, după care punem sarea și uleiul și frământăm aproximativ 5 minute la malaxor sau 10 minute manual. Aluatul se pune într-un loc călduț timp de 60 minute sau până își dublează volumul. După ce a dospit aluatul, se pune pe masa de lucru cu puțin ulei și se aplatizează puțin cu palmele.

Se întinde cu palmele după care se impătură după cum se vede în poze.

Se întoarce, se dă o formă rotundă și se pune în oală rezistentă la cuptor. Se mai lasă 20 minute.

Se crestează puțin și se presară puțină făină. Se pune capacul și se dă la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 25-30.

După ce a trecut 30 minute, se ia capacul și se mai lasă 30 minute la 170 grade.

Pâine când se scoate nu se unge și nici nu se acoperă cu nimic.

Are o coajă crocantă și un miez pufos. Încercați rețeta veți avea pâine proaspătă la voi acasă. Un miros ca de la brutărie.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres