Gogoși umplute cu Nutella, cu gem sau simple – Gogoși de csaă pufoase și delicioase
Timp de preparare: 30 minute
Nr. de porții: 12
Ingrediente
- 500 gr făină
- 250 ml lapte călduț
- 60 gr unt unt
- 40 gr zahăr
- 10 gr drojdie uscată
- după gust esență de vanilie
- după gust coajă rasă de lămâie
- 1 praf sare
- după gust zahăr pudră
- opțional nuttela și gem de căpșuni
- 2 buc ouă
- 1 buc gălbenuș
Preparare
Făina se cerne într-un vas adânc. Drojdia și zahărul se pun în laptele călduț. Amestecăm și lăsam 5 minute deoparte. Ouăle și gălbenușul se bat cu un praf de sare. Peste făină punem laptele, ouăle și untul topit și răcit. Se frământă un aluat foarte elastic. Se lasă la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul.
Aluatul se pune pe masa de lucru cu puțină făină. Cu mâinile infăinate puțin se ia câte o bucată de aproximativ 70 gr, se formează o bilă și se pune pe hârtie de copt pe care am tăiat-o într-un pătrățel. Le puteți umple cu ce doriți sau le lăsați simple.
Mi-au ieșit 12 gogoși pe care le punem pe pătrățelele de hârtie de copt. Se mai lasă 20 minute la dospit. Se prăjesc în ulei bine încins, dar nu foarte fierbinte, la foc mediu. Se prăjesc încet pentru a se găti și în interior.
Super, super gustoase și pufoase. Gogoși ca la gogoșerie. Un miros plăcut în casă și familia mulțumită.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres