kiloRețete
luni, octombrie 2, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură colorată, cu nucă și cacao – Se prepară foarte ușor și este cu adevărat delicioasă

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 250 g făină de grâu
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apă călduță
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru stratul cu nucă:

  • 200 g nucă măcinată
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 4 linguri zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru crema de cacao:

  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 250 g unt
  • 1 esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 1 linguriță ulei
  • 100 g ciocolată de menaj
  • Câteva linguri de gem – opțional

Mod de preparare:

Pentru aluat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare cu jumătate din cantitatea totală de zahăr. Într-un alt bol, mixăm gălbenușurile cu cantitatea rămasă de zahăr după care adăugăm apa și uleiul și mixăm în continuare.

Încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt, folosind o spatulă. La final, tot cu spatula, încorporăm și spuma de albușuri.

Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de 34*25 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute, aproximativ.

Între timp, pregătim și stratul cu nucă. Într-un bol, amestecăm nuca măcinată cu zahărul, după care adăugăm și laptele cald.

Pentru crema de cacao, mixăm într-un vas ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm vanilia, untul și pudra de cacao și punem vasul pe baie de aburi.

Amestecăm continuu cu un tel până crema se îngroașă, cam 30 de minute.

Peste blatul rece întindem un strat de gem la alegere, peste care întindem uniform crema de nucă.

Peste crema de nucă întindem uniform și crema de cacao.

Pentru glazură, topim ciocolata la baie de aburi, adăugând și uleiul. Amestecăm până la omogenizare.

Întindem glazura astfel obținută peste prăjitură și o dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți
Fără categorie

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită
Fără categorie

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine
Fără categorie

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta
Fără categorie

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei
Fără categorie

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți
Fără categorie

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți

Next Post

Rețetă poloneză - Prăjitură de casă cu foi fragede, cremă și glazură de ciocolată - Mamă, mamă, ce deliciu!

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură Vieneză cu blat fraged și aromat – Umplutura cu pișcoturi și gem de caise este genială
Fără categorie

Prăjitură Vieneză cu blat fraged și aromat – Umplutura cu pișcoturi și gem de caise este genială

Prăjitură cu mascarpone și ciocolată – Se prepară din 150g făină, 500g mascarpone, 200 ml iaurt, 6 ouă, 125g unt și…
Fără categorie

Prăjitură cu mascarpone și ciocolată – Se prepară din 150g făină, 500g mascarpone, 200 ml iaurt, 6 ouă, 125g unt și…

Rețeta preferată a întregii familii – Castraveți murați
Fără categorie

Rețeta preferată a întregii familii – Castraveți murați

Supă de pui cu găluște gustoase și pufoase – Iată ce trebuie să pui ca să nu dai greș
Fără categorie

Supă de pui cu găluște gustoase și pufoase – Iată ce trebuie să pui ca să nu dai greș

Cel mai delicios chec la tavă – Aluatul fraged și umplutura de nucă și cacao fac din acest chec un adevărat deliciu
Dulciuri și prăjituri

Cel mai delicios chec la tavă – Aluatul fraged și umplutura de nucă și cacao fac din acest chec un adevărat deliciu

Savarine de casă – Nu am mâncat de mult timp o savarină atât de bună…
Fără categorie

Savarine de casă – Nu am mâncat de mult timp o savarină atât de bună…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate