Ingrediente necesare:
🥚 3 ouă
🍬 80 g zahăr
🍦 8 g zahăr vanilat
🌾 70 g făină + 🍫 30 g cacao + 🧁 10 g praf de copt
📏 Formă de 18 cm
🔥 Coaceți timp de 30 de minute la 180°C
🥛 100 ml lapte
☕ 1 linguriță cafea
🍫 1 linguriță cacao
🍬 1 lingură zahăr
🥛 500 ml frișcă 33%
🍫 Topiți 150 g ciocolată cu lapte
🍫 Topiți 150 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt, folosind o spatulă.
Transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem imp de 30 de minute la 180°C.
Punem pe foc laptele împreună cu cafeaua, pudra de cacao și zahărul. Amestecăm până la omogenizare și aducem compoziția la fierbere. Turnăm într-un bol.
Topim separat cele 2 tipuri de ciocolată. Mixăm frișca spumă.
Amestecăm frișca cu ciocolata neagră și cu ciocolata cu lapte, folosind un mixer.
Tăiem partea superioară a blatului, însiropăm cu siropul de cafea și întindem crema. Decorăm cu ciocolată neagră sau după gust.