Rețetă simplă și ușoară – Clătite clasice, franțuzești

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 400 g făină
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • 250-300 ml apă minerală
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare:

Mixăm spumă ouăle împreună cu un praf de sare. Încorporăm laptele, făina, untul topit și restul ingredientelor, mixând până la omogenizare. Punem tigaia pe aragaz, la încălzit.

Noi am folosit o tigaie de 24 de cm, însă puteți opta și pentru un diametru de 20 cm sau chiar 28 cm.

Luăm cu un polonic din compoziție și, rotind tigaia fierbinte, turnăm în ea. Dacă tigaia folosită este antiaderentă, nu folosim ulei.

După 1-2 minute întoarcem clătita să se rumenească și pe cealaltă parte. Le umplem cu dulceață de vișine sau dulceața/ gemul preferat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!