Rețetă explicată pas cu pas, – Dovlecei la cuptor (cu sos de brânză și usturoi) – Rețetă simplă, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei tineri
- 70 g brânză tare
- 2 căței usturoi
- 2 linguri smântână
- 1 ou
- Sare, piper, boia, condimentele preferate
- Ulei pentru tavă
- Mărar, pătrunjel – opțional
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii și îi tăiem în rondele puțin mai groase. Setăm cuptorul la 180 de grade.
Pentru sos, dăm brânza pe răzătoarea fină după care o amestecăm cu oul, smântâna, sarea, usturoiul pisat și condimentele.
Ungem tava cu ulei sau o tapetăm cu hârtie de copt și punem rondelele de dovlecei în ea, într-un singur strat. Ungem rondelele cu sosul pregătit și dăm tava la cuptor pentru 25 de minute.
Dovleceii se pot servi atât calzi cât și reci.
Savurați cu poftă! Poftă bună!