Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Castraveți murați crocanți, gustoși și savuroși – Castraveți la borcan (pentru iarnă)
Ingrediente necesare pentru 1 borcan de 1,5 L:
- 800 g castraveți
- 2-3 frunze de cireș
- 2 căței usturoi
- 1-2 umbrele de mărar
- 1 frunză sau tulpină de mărar
- 2 ardei iuți
Ingrediente necesare pentru marinadă (pentru 1 L de apă):
- 2 linguri sare
- 1 lingură zahăr
- 4-5 boabe de piper negru
- 1 linguriță boabe de muștar
- 2-3 frunze dafin
- 50 ml oțet 9% / borcan
Mod de preparare:
Spălăm bine castraveții, îi tăiem capetele și îi acoperim cu apă. Îi lăsăm în apă pentru 1-2 ore. Turnăm un pic de apă în fiecare borcan și le sterilizăm în cuptorul cu microunde. Capacele le sterilizăm în apă clocotită.
În fiecare borcan punem condimente după gust: usturoi, frunze de cireș, mărar, hrean) după care umplem cu castraveți. Adăugăm și câte o bucată de ardei iute.
Umplem borcanele cu apă clocotită, până la vârf. Le acoperim cu capace și le lăsăm așa pentru 15 minute. ulterior, scurgem apa din borcane și le umplem din nou cu apă clocotită. Le lăsăm deoparte pentru încă 15 minute.
Între timp, pregătim marinada. Punem apa într-o cratiță, adăugăm zahăr, sare, condimente și punem pe foc. După ce marinada dă în clocot, o fierbem timp de 3 minute.
Scurgem apa din borcane și le umplem cu marinadă după care adăugăm și 50 ml oțet în fiecare. Închidem ermetic borcanele cu capace, le întoarcem cu susul în jos și le lăsăm să se răcească complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!