Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tartă de casă cu praz, carne tocată și brânză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g carne tocată de vită
- 500 ml smântână
- 150 g bacon, tăiat cubulețe
- 5 fire de praz
- 250 g brânză gorgonzola
- 2 cepe mari
- 50 g ierburi italiene
- 3 linguri unt
- 3 ouă
- 1 pachet aluat foietaj
- puțin ulei
- sare și piper
- nucșoară
- unt pentru forma de copt
Mod de preparare:
Prăjiți carnea tocată într-o tigaie cu puțin ulei. Spălați prazul, tăiați-l o dată pe lungime și apoi tăiați-l în inele de aproximativ 0,5 cm grosime. Tăiați cepele în cubulețe mici.
Căliți prazul, cepele și baconul bine într-o oală cu 3 linguri de unt.
Apoi adăugați carnea tocată. Adăugați 500 ml de smântână și lăsați să se încălzească amestecând (nu fierbeți). Adăugați și bucățelele de brânză și amestecați până se topește.
Luați oala de pe aragaz. După aproximativ 2 minute, adăugați ouăle, amestecând continuu. Condimentați cu piper, sare și puțină nucșoară.
Acum ungeți o formă de copt cu puțin unt, căptușiți-o cu aluatul de foietaj și umpleți-o cu amestecul de praz și carne tocată. Marginea aluatului de foietaj ar trebui să fie de aproximativ 1 cm mai înaltă decât umplutura.
Coaceți la 180°C pentru aprox. 20 minute sau până tarta se rumenește frumos.
După coacere, lăsați tarta să se răcorească 10 minute înainte de a o servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!