kiloRețete
joi, mai 22, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Tartă cu praz, carne tocată și brânză – Rețetă foarte gustoasă, foarte ușor de preparat – Tartă de casă

Tartă cu praz, carne tocată și brânză – Rețetă foarte gustoasă, foarte ușor de preparat – Tartă de casă

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tartă de casă cu praz, carne tocată și brânză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 500 ml smântână
  • 150 g bacon, tăiat cubulețe
  • 5 fire de praz
  • 250 g brânză gorgonzola
  • 2 cepe mari
  • 50 g ierburi italiene
  • 3 linguri unt
  • 3 ouă
  • 1 pachet aluat foietaj
  • puțin ulei
  • sare și piper
  • nucșoară
  • unt pentru forma de copt

Mod de preparare:

Prăjiți carnea tocată într-o tigaie cu puțin ulei. Spălați prazul, tăiați-l o dată pe lungime și apoi tăiați-l în inele de aproximativ 0,5 cm grosime. Tăiați cepele în cubulețe mici.

Căliți prazul, cepele și baconul bine într-o oală cu 3 linguri de unt.

Apoi adăugați carnea tocată. Adăugați 500 ml de smântână și lăsați să se încălzească amestecând (nu fierbeți). Adăugați și bucățelele de brânză și amestecați până se topește.

Luați oala de pe aragaz. După aproximativ 2 minute, adăugați ouăle, amestecând continuu. Condimentați cu piper, sare și puțină nucșoară.

Acum ungeți o formă de copt cu puțin unt, căptușiți-o cu aluatul de foietaj și umpleți-o cu amestecul de praz și carne tocată. Marginea aluatului de foietaj ar trebui să fie de aproximativ 1 cm mai înaltă decât umplutura.

Coaceți la 180°C pentru aprox. 20 minute sau până tarta se rumenește frumos.

După coacere, lăsați tarta să se răcorească 10 minute înainte de a o servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Gogoși spaniole cu ciocolată – Rețetă simplă de Churros – Aromate și delicioase

Gogoși spaniole cu ciocolată - Rețetă simplă de Churros - Aromate și delicioase

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cornulețe fragede cu rahat – Cornulețe de casă fragede și aromate – Rețetă pas cu pas, în imagini
Fără categorie

Cornulețe fragede cu rahat – Cornulețe de casă fragede și aromate – Rețetă pas cu pas, în imagini

Rețeta perfectă de Aluat pentru Pizza – Blat moale și subțire, așa cum trebuie să fie
Fără categorie

Rețeta perfectă de Aluat pentru Pizza – Blat moale și subțire, așa cum trebuie să fie

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată –  Un deliciu
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată – Un deliciu

Prăjitură deosebită cu lămâie – Cea mai aromată și mai delicioasă rețetă probată recent
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură deosebită cu lămâie – Cea mai aromată și mai delicioasă rețetă probată recent

Cheesecake fără făină – Prăjitură cu brânză dulce și fructe de pădure, cu blat de nucă și curmale
Fără categorie

Cheesecake fără făină – Prăjitură cu brânză dulce și fructe de pădure, cu blat de nucă și curmale

Pârjoluțe fragede și aromate, gustoase și suculente – Cele mai bune pârjoluțe de casă pe care le-am făcut la cuptor
Fără categorie

Pârjoluțe fragede și aromate, gustoase și suculente – Cele mai bune pârjoluțe de casă pe care le-am făcut la cuptor

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate